Bent u klaar voor Microsoft 365 voor non-profitorganisaties?

Dit artikel zal u helpen een duidelijker beeld te krijgen van het Microsoft 365-aanbod voor non-profits.

Inhoudstafel

 

Ontdek of het voor uw organisatie voordelig is om over te stappen naar Office in de cloud

Bevindt uw personeel zich op verschillende locaties? Is er een beperkt budget voor IT-ondersteuning, zoals installaties en upgrades? Willen uw personeelsleden en vrijwilligers werken vanaf hun persoonlijke toestellen, zoals smartphones of tablets? Wenst u geen eigen Exchange mailserver in uw gebouw te onderhouden?

Uw organisatie is misschien klaar om naar de cloud over te stappen. Maar u bent wellicht ook wat huiverig om uw organisatie volledig online te zetten, vooral als u met gevoelige informatie werkt. MetMicrosoft Microsoft 365 voor non-profitorganisaties is het allebei mogelijk: zowel de mogelijkheden en de beveiligde omgeving van geïnstalleerde software als de gedeelde beschikbaarheid van de cloud, waar u ook bent.

Voor non-profitorganisaties die hiervoor in aanmerking komen zijn er nu gedoneerde versies en versies aan sterk verlaagde prijs van Microsoft 365 beschikbaar, die speciaal zijn afgestemd op non-profitorganisaties. En omdat niet alle non-profitorganisaties even groot zijn en dezelfde technologiebehoeften hebben, kunt u uit vijf abonnementen kiezen (zie verder).

 

Voordelen van Microsoft 365

Microsoft 365 verrijkt de functies voor tekstverwerking, gegevensanalyse, communicatie en productiviteit van Office waarmee uw personeel al vertrouwd is. Hieronder volgen een aantal belangrijke voordelen:

 • Gehoste e-mail. Met Microsoft Exchange Online hebt u toegang tot uw e-mail, gedeelde kalenders en contactpersonen vanaf uw pc, Mac, smartphone of tablet zonder dat u gebruik hoeft te maken van een VPN of externe toegang tot uw kantoor. Microsoft 365 biedt elke gebruiker 25 GB aan opslagruimte voor e-mail, met bijlagen van maximaal 25 MB per e-mail.
 • Office Web Apps. U bent onderweg naar huis en realiseert zich dat u vergat een belangrijk document bij te werken. Wat nu? Met Office Web Apps kunt u documenten rechtstreeks in de browser (Internet Explorer, Chrome, Firefox of Safari) van uw thuiscomputer openen, bekijken en bewerken. Uw personeel sleden kunnen Office Web Apps op hun eigen toestellen gebruiken, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om waar en wanneer dan ook te werken. 
 • Documenten delen. U kunt documenten eenvoudig met uw collega's delen met SharePoint Online. Dit is een onlineopslaglocatie voor documenten in de cloud. U kunt zelfs documenten tegelijkertijd met anderen bewerken, waardoor u kostbare tijd bespaart.
 • Web & video conferencing. Microsoft Skype for Business is een alles-in-één hulpmiddel voor videogesprekken, webconferenties, chatberichten en audiogesprekken. Met videoconferenties in HD kunt u met personeelsleden en vrijwilligers buiten het kantoor vergaderen en samenwerken. Lync Online bevat een realtime-functie voor het maken van aantekeningen, zodat u ideeën en aantekeningen van uw vergaderingen kunt bijhouden. 
 • Beveiliging en privacy. Naast de ingebouwde bescherming tegen spam en malware voor e-mail kunt u met Microsoft 365 ook mobiele toestellen beveiligen. Uw IT-medewerkers kunnen de beveiligingsopties van uw organisatie in één console (een beheercentrum op het web) beheren en aanpassen.  Als uw organisatie met gevoelige informatie omgaat, worden uw gegevens beschermd in de cloud. Microsoft 365 voldoet aan branchenormen, waaronder HIPAA, FISMA, BAA.
 • Social networking. Alle versies van Microsoft 365 voor Nonprofits zijn uitegerust met Yammer, een intern sociaal netwerk voor uw organisatie.
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week ondersteuning. Uw organisatie heeft geen eigen IT-team? Microsoft 365 biedt 24 uur per dag en 7 dagen per week professionele ondersteuning voor kritieke tot milde problemen (afhankelijk van het abonnement dat uw organisatie heeft gekozen).

 

Het geschikte abonnement kiezen

De personeelsbezetting en technische behoeften van non-profitorganisaties en liefdadigheidsinstellingen variëren. Er bestaat dus geen pasklaar Microsoft 365-aanbod. Er zijn twee gratis gedoneerde abonnementen:

 • Microsoft 365 Nonprofit Business Essentials
 • Microsoft 365 Nonprofit E1

De gratis abonnementen omvatten niet de lokaal geïnstalleerde versie van Office (met Word, Excel, PowerPoint enzovoort). Als u offline wenst te werken, kunt u de nieuwste versie van Office aanvragen via SOCIALware om deze gratis Microsoft 365-plannen aan te vullen. De versies die beschikbaar zijn via SOCIALware, vindt u hier.

In aanmerking komende organisaties kunnen ook een upgrade uitvoeren naar een betalend abonnement met aanzienlijke korting, waarbij de offline bureauticatoepassingen van Office zijn inbegrepen. Met deze abonnementen kan uw personeel de Office-toepassingen gebruiken op maximaal vijf verschillende toestellen per gebruiker. De abonnementen bieden aanzienlijke kortingen op volgende producten.

 • Microsoft 365 Nonprofit Business Premium
 • Microsoft 365 ENonprofit E3
 • Microsoft 365 ENonprofit E5

De Business abonnementen zijn ontworpen voor kleinere non-profitorganisaties met 1-10 gebruikers en zonder IT-personeel. Deze abonnementen zijn naar invoering, gebruik en onderhoud gemakkelijker dan de Entreprise-abonnementen, maar hebben een limiet van 300 gebruikers. De Enterprise-versies zijn daarentegen ontworpen voor organisaties van alle grootten die gebruikmaken van een server-clientnetwerk, zoals Windows Server.  Opgelet bij het maken van uw initiële keuze, want achteraf switchen van een Businessabonnement  naar een Entreprise abonnement is moeilijk.

Voor een gedetailleerde vergelijking van de kenmerken van die verschillende abonnementsformules verwijzen we u naar de Microsoft 365 voor non-profitorganisaties pagina van Microsoft.

 

Migratie en onderhoud

Microsoft 365 is ontworpen om IT-taken zo eenvoudig mogelijk te maken, zodat u zich kunt concentreren op de missie van uw organisatie. Voor non-profitorganisaties zonder IT-medewerkers geldt dat personeel met enige technische onderlegging via het beheerportal van Microsoft 365 zelf instellingen kan configureren en services aanpassen in functie van behoeften van het personeel. Raadpleeg fasttrack.office.com voor gedetailleerde ondersteuning bij de migratie naar Microsoft 365.

 

Hoe verkrijgt u Microsoft 365

Ga naar de website van Microsoft Microsoft 365 voor non-profitorganisaties om te weten of uw organisatie in aanmerking komt voor de gedoneerde en afgeprijsde versies van Microsoft 365.

Non-profitorganisaties als vereniging of stichting zijn erkend om in aanmerking te komen voor de non-profitprogramma's van Microsoft. Deze organisaties hebben geen winstoogmerk en hun missie dient de lokale gemeenschap, zoals bijvoorbeeld:

 • Armoedebestrijding
 • Bevordering van onderwijs en opleiding
 • Verbetering van sociaal welzijn
 • Behoud van cultuur
 • Behoud of herstel van het milieu
 • Bevordering van mensenrechten
 • Opbouw van maatschappelijk middenveld

Deze video toont stap na stap hoe uw organisatie Microsoft 365 voor non-profits kan aanvragen, wat noodzakelijkerwijze via een proefversie gaat. Opgelet, deze proefversie MOET BINNEN 30 DAGEN WORDEN GEACTIVEERD. De video toont een aanvraag vanuit een Amerikaanse webpagina, maar de werkwijze is helemaal vergelijkbaar als u vanuit bovenvermelde lokale Microsoft webpagina vertrekt.

 

Extra hulpbronnen

 

SOCIALware heeft al ...

16.000

geregistreerde VZWs

180.000.000 €

besparing gerealiseerd door de vzw’s

595.000

producten verdeeld