22.08.2019

Stel je kandidaat voor Meet and Code 2019 voor 8 sept !

meet_and_code_logo_rgb.png

Projectoproep:

Wilt u kinderen en jongeren van 8 tot 24 jaar enthusiast maken over nieuwe technologieën en computercode?

Bent u een non-profit organisatie?

Organiseer dan een evenement tijdens de Europese Code Week van 5 tot 20 oktober!

Dien uw ideeën in voor 8 september en ontvang een subsidie van 500 euro voor uw project.

 

>> Schrijf je nu in en stel je idee voor jouw organisatie voor

Het concept

Het bedoeling van Meet and Code is om kinderen en jongeren tussen 8 en 24 jaar kennis te laten maken met de wereld van technologie en codering. De evenementen zijn bedoeld om jongeren te laten zien hoe leuk coderen kan zijn en hoe het kan helpen om ideeën tot leven te brengen. Ze kunnen leren hoe technologie werkt en hoe IT ons dagelijks leven beïnvloedt. Door een breed scala aan technologie en digitale onderwerpen en creatieve codering te verkennen, zullen ze worden aangemoedigd om de digitale vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben in de wereld van vandaag.

 

De context

Meet and Code evenementen van alle soortenzullen plaatsvinden tijdens de EU Codeweek van 5 tot 20 oktober 2019 en ondersteunen zo het idee van digitale cultuur. De Europese Codeweek is een evenement dat in de EU plaatsvindt met als doel de technologie en programmeren zichtbaarder en toegankelijker te maken.

 

Inschrijvingen

Voorstellen voor evenementen kunnen alleen online worden ingediend op www.meet-and-code.org/nl/be tussen 3 juni en 8 september 2019. Organisaties worden uitgenodigd om één of meerdere ideeën in te dienen voor evenementen. Elk evenementidee wordt geëvalueerd door de TechSoup partner, in België is dat SOCIALware en de geselecteerde projecten krijgen een financiële steun van 500 euro

Meer informatie over de voorwaarden van deelname kan u hier vinden ...

 

Evenement organisatoren

Verschillende groepen, zoals scholen, IT-professionals, bedrijven of computerclubs kunnen evenementen plannen en opzetten voor de doelgroep. De promotor en de organisator van een evenement moeten echter een nonprofit zijn (vzw of stichting) die voldoet aan de criteria van het SOCIALware programma om de financiering te kunnen ontvangen.

 

Formaat van de evenementen

Mogelijke evenementen zijn hackathons, codeerworkshops, lezingen, filmevenementen, wedstrijden, codeernachten, roboticaklassen of andere formats. Uw verbeelding is waar de grens ligt.

 #meetandcode
 #codeEU
 #SAP4Good
 #codeweek
 #DigitalSkills

Georganiseerd in samenwerking met: