11.10.2019

Refurbished of nieuwe hardware? 6 mythes ontrafeld

artem-maltsev-3n7DdlkMfEg-unsplash_SMALL.jpg

SOCIALware heeft het refurbished materiaalprogramma medio 2019 opnieuw gelanceerd, maar kan vertrouwen op de ervaring van zijn partners, waaronder TechSoup, dat zijn programma al sinds 2006 heeft lopen. Het doel van het programma is kwaliteit te kunnen bieden, betaalbaar en onder garantie, dat ook de tand des tijds kan doorstaan. Maar wanneer we het hebben over refurbished of 'opgeknapte' apparatuur, komen er regelmatig vragen naar voren. Het artikel dat Jim Lynch, een van onze Amerikaanse collega's bij TechSoup schreef, probeert een aantal hardnekkigen mythen over refurbished hardware te verdrijven.

 

Mythe 1: Nieuw is beter dan Refurbished


Consumer Reports doet uitstekende onderzoeken naar faalpercentages van laptops. Ze ondervraagden 58.000 abonnees tussen 2010 en 2015 en ontdekten dat

  • De nieuwe Apple-laptops hebben een faalratio van 7 tot 9% per jaar.
  • De meeste nieuwe laptops van andere grote computerfabrikanten hebben een foutenpercentage van 13 tot 15 procent.

In het TechSoup Refurbished Equipment-programma stelden ze vast dat het foutenpercentage van gereviseerde apparatuur van alle merken ver onder dat van alle nieuwe apparatuur lag in de enquête onder Consumer Reports.

Sarah Cade, mede-oprichter van E-Reuse Services, zei: "Voor ons is gereviseerde apparatuur" goed geteste hardware. "De meeste storingen treden op in de eerste zes maanden van het leven van een computer."

Leveranciers van refurbished apparatuurprogramma's onderwerpen alle apparatuur aan een uit meerdere stappen bestaand herwerkproces waarbij testen, upgraden en nog meer testen worden uitgevoerd voordat ze worden verkocht.

 

Mythe 2: Refurbished computers zijn brol

De hardwarecomponenten van onze refurbished hardware-programma zijn over het algemeen van commerciële kwaliteit, wat betekent dat ze van betere kwaliteit zijn dan die vervaardigd voor thuisgebruik. Garanties dekken hardware- en componentfouten, inclusief alle onderdelen en arbeidskosten, verzendkosten en klantenondersteuning.

 

Mythe 3: Refurbished is zoals gebruikt

Er is een wereld van verschil tussen het kopen van een gebruikt elektronisch item op een site zoals eBay en het kopen van een refurbished apparaat van een gerenommeerde verkoper. Het is waar dat aankopen op tweedehands veiling-sites of via online advertenties goedkoper zijn, maar ze worden vaak zonder onderpand verkocht en zijn waarschijnlijk niet grondig getest en geverifieerd als volledig functioneel. Iedereen koopt af en toe tweedehands elektronica, maar vaak is er na een tijdje iets mis en dan zitten we eraan vast. Het is beter om zoveel mogelijk refurbished ipv tweedehands te kopen voor complexe elektronische apparaten.

 

Mythe 4: Refurbished apparatuur is overal zelfde kwaliteit

Dit is verrassend, maar er is nog steeds geen industriële standaardcertificering voor refurbishing van elektronica. Een kleine winkel die problemen oplost, kan apparaten verkopen en die opgeknapt of indien nodig zelfs herbouwd noemen. Onze collega van TechSoup heeft in de loop der jaren veel bedrijven voor refurbished mateiaal bezocht en de besten hebben rigoureuze processen om apparaten te testen, defecte componenten te repareren en te vervangen door onderdelen van hoge kwaliteit, software te installeren onder juiste licentie en voeren vervolgens een laatste kwaliteitscontrole en inspectie uit. AfB is dat soort gereputeerde refurbisher die we gebruiken voor ons programma voor gereviseerde apparatuur.

 

Mythe 5: De houdbaarheid is kort

Refurbished hardware in ons refurbished hardwareprogramma bestaat meestal uit refurbished apparaten die drie tot vier jaar oud zijn en 30 tot 50 procent minder kosten dan nieuwe equivalente modellen. Na al die jaren van het 'opgeknapte' hardwareprogramma van TechSoup, kwamen ze erachter dat organisaties zonder problemen 3-5 jaar of langer refursbished apparatuur kunnen gebruiken.

 

Mythe 6: Refurbished computers kunnen niet de nieuwste software gebruiken

Computers in het omgepakte hardwareprogramma worden momenteel geleverd met Windows 10 Professional en Office 2010 Home and Business. Ze draaien zowat elke softwareapplicatie die gewoonlijk in kantoren wordt gebruikt.

 

Bonus: opgeknapte computers zijn de groenste keuze!

Het is niet altijd mogelijk om mythen over refurbished hardware met succes te verdrijven, maar het TechSoup-programma bestaat al een tiental jaren en we zijn er allemaal van overtuigd in het netwerk dat dit slechts mythen zijn. We weten ook dat het verlengen van de levensduur van IT-apparatuur een van de meest milieuvriendelijke aspecten is van het gebruik van elektronica. Het is ongeveer 25 keer voordeliger voor het milieu om computers opnieuw te gebruiken dan om te recyclen op de leeftijd van drie of vijf.

 

(bron: New Versus Refurbished Electronics: 6 Myths Busted, door Jim Lynch, TechSoup-blog, 1 oktober 2019)

 
>> Naar de catalogusproducten aangeboden in samenwerking met AfB
Regelmatig te raadplegen, omdat het aanbod verandert afhankelijk van de beschikbaarheid.