FAQ Google voor nonprofits

Inhoudstabel

 

 

Wat is Google for nonprofits?

Het programma Google for nonprofits biedt gekwalificeerde organisaties gratis toegang tot betalende Google producten en tot specifieke diensten ontworpen voor non-profit organisaties. Deze tools kunnen de nonprofit organisaties van nut zijn voor het vinden van nieuwe donoren of vrijwilligers, om meer efficiënt te werken en om hun supporters te mobiliseren.

 

 

Welke producten omvat Google for nonprofits?

  • Gratis toegang tot Google Workspace . Een aantal cloud programma’s die u kan gebruiken voor kantoorautomatisering, met inbegrip van Gmail, Google Documents, Spreadsheets, Kalender, Presentaties, Formulieren/Enquêtes, Chat, Drive (een systeem voor opslag van bestanden in de cloud) en Google Sites.
  • Google Ad Grants . Ontvang een waarde van $10,000 (ongeveer €7350) per maand aan AdWords adverteermogelijkheden  om uw website bovenaan de zoekresultaten van de Google search engine te laten verschijnen, via optimaal gebruik van sleutelwoorden.
  • Premium access to YouTube . Verhoogde upload capaciteit, de mogelijkheid om aangepaste thumbnail beelden te selecteren, en call-to-action overlay op uw video's, bv. door invoering van een ‘Geef’ knop.

>> Lees meer over de speciale aanbiedingen voor non-profits op de Google for Nonprofits website.

 

Hoe krijg ik toegang tot Google for Nonprofits?

Als u nog niet bent aangesloten bij SOCIALware, dan moet u eerst uw organisatie registreren bij SOCIALware om een bevestiging te ontvangen van uw kwalificatie voor Google for Nonprofits. Klik hier voor meer details over uw registratie bij SOCIALware.

Bent u al aangesloten bij SOCIALware , dan moet u een Google Account aanmaken of op een bestaande account inloggen.

Ga vervolgens naar de Google for Nonprofitspagina en geef uw validatietoken*.

*U kan de validatietoken van uw organisatie vinden door in te loggen in uw SOCIALware account en te klikken op het "Validatietoken" tabblad. Een validatietoken ziet eruit als volgt: 123a4567@1b234c5de6789000.

Als u beschikt over een geldige validatietoken en als uw organisatie in aanmerking komt voor het Google for nonprofits programma kan u uw account aanmaken om Google for Nonprofits te kunnen gebruiken!

 

Komt mijn organisatie in aanmerking voor Google for Nonprofits?

Raadpleeg de toelatingscriteria voor Google. U zal weten of uw organisatie in aanmerking komt nadat u uw aanvraag voor Google for nonprofits hebt voorgelegd.

 

 

Moet mijn organisatie gevalideerd zijn door SOCIALware om toegang te krijgen tot Google for nonprofits?

Ja, u moet eerst geregistreerd zijn bij SOCIALware. Op basis van de informatie en documentatie die u voorlegt bij uw registratie zullen we de rechtsvorm en de activiteiten van uw organisatie valideren.

Van zodra we uw organisatie hebben gevalideerd, kan u Google for Nonprofits aanvragen door gebruik te maken van uw validatietoken

>> Hoe uw organisatie registeren.

 

 

Hoe lang duurt de validatie door SOCIALware en het bekomen van de validatietoken?

We behandelen uw aanmelding bij SOCIALware binnen 7-10 werkdagen na ontvangst van de nodige documenten. U zal dan een email ontvangen met het resultaat van de kwalificatie.

Eens uw SOCIALware account goedgekeurd kan u validatietokens aanmaken binnen uw account (My Account > Validatietoken)

 

 

Wat is een validatietoken?

Gelieve de Validation Services FAQ te raadplegen.

 

 

Waarom valideert SOCIALware Google for Nonprofits?

SOCIALware maakt deel uit van het TechSoup network, dat in 89 landen nonprofit organisaties helpt om toegang te krijgen tot technologische tools en kennis nodig om hun kernopdracht uit te voeren. Wereldwijd werkt het netwerk samen met meer dan 100 bedrijven en stichtingen die het Techsoup netwerk vertrouwen om in hun naam nonprofit organisaties te valideren voor hun dienstverlening. Dit zorgt ervoor dat de organisaties die gebruik maken van deze dienstverlening tegemoet komen aan de specifieke toelatingscriteria van elke partner.

 

 

Mijn organisatie werkt vandaag met de betalende Google Workspace for Business - kan ik overschakelen?

Ja! Raadpleeg hiervoor de informatie van Google over hoe overschakelen naar Google Workspace for Nonprofits.

 

 

Mijn organisatie gebruikt al Google Ad Grants of YouTube for Nonprofits

Raadpleeg Google’s informatie voor bestaande begunstigden.

 

 

Waar vind ik support voor de installatie, implementatie en het gebruik van Google for Nonprofits

Het Helpcentrum bevat supportmiddelen voor Google Workspace for Nonprofits. U kan hier ook steun en contactmiddelen vinden voor ieder van de Google for Nonprofits producten.

 

Extra hulpbronnen

 

Neem contact met ons op via ons contactformulier!

 

SOCIALware heeft al ...

16.000

geregistreerde VZWs

180.000.000 €

besparing gerealiseerd door de vzw’s

595.000

producten verdeeld