Nous travaillons à service réduit. Notre délai de réponse est allongé. Il reste possible de s'inscrire et de passer commande. We werken aan een verminderde dienst. Onze reactietijd is verlengd. Het is echter wel mogelijk om te registreren en bestellingen te plaatsen.
26.04.2021

Ken je de Nonprofit Technology Conference?

Nonprofit Technology Conference.png

De Nonprofit Technology Conference (NTC) is een jaarlijkse conferentie van non-profits uit de hele wereld.

Het wordt georganiseerd door NTEN nonprofit, dat als missie heeft organisaties te ondersteunen door de non-profit gemeenschap samen te brengen, professionele geloofsbrieven en training aan te bieden, en het delen van vaardigheden en hulpbronnen binnen de gemeenschap te vergemakkelijken. Allemaal door technologie.

NTC21 ging dit jaar online met bijna 150 live interactieve sessies, tot nadenken stemmende en inspirerende sprekers, en mogelijkheden om in contact te komen met de gemeenschap. Het evenement is een betaald evenement dat digitale vaardigheden opbouwt tot het punt van certificeringen.

In dit artikel geven wij samenvattingen van drie conferenties die wij bijzonder interessant vonden.

 person writing on white paper

Photo by UX Indonesia on Unsplash.

 

Consentful UX of hoe in te stemmen met een gebruikerservaring die de gebruiker respecteert

Webdesigners worden vaak gedwongen de aandacht van de gebruikers vast te houden, wat er ook voor nodig is. Dit betekent vaak dat we gebruikers proberen te betrekken op manieren waarvan we nooit zouden denken dat we ze persoonlijk zouden benaderen: door ze te onderbreken, door ze te volgen op een webpagina en door misleidende taal te gebruiken om ze op een site te laten blijven of een bepaalde actie te laten uitvoeren.

Hoewel deze UX-tactieken ons misschien een paar extra nieuwsbriefabonnees of donaties opleveren, betekent dat dan dat we ze moeten gebruiken? Door sommige gebruikers aan te trekken, jagen we anderen weg?

Tijdens deze workshop introduceren de presentatoren het raamwerk dat is opgezet door het Consentful Tech project om veelvoorkomende UX patronen te onderzoeken, inclusief modals, "manipulinks" en andere duistere patronen, en te onderzoeken hoe deze de aandacht, focus en vertrouwen van de gebruiker kunnen uithollen.

De presentatoren delen ook de beste voorbeelden van gebruikersvriendelijke UX-modellen, evenals strategieën voor het verkrijgen van de stakeholders buy-in.

Wat SOCIALware er uit haalt

Tijdens de workshop vermelden de facilitatoren de meest voorkomende metrics die zij "vanity metrics" noemen. Deze statistieken omvatten de open rate van een verzonden nieuwsbrief, de click-through rate en nog veel meer. Zij nodigen iedereen uit zich ook vragen te stellen over wat niet werkt, in plaats van wat wel werkt:

 • Wat is het niet-openingspercentage en waarom?
 • Hoeveel inschrijvers hebben een vals e-mailadres opgegeven?
 • Hoeveel acties laat deze UX toe als resultaat?

Door deze vragen te stellen, is het mogelijk om de manier waarop iedereen over gebruikerservaring (UX) denkt, te heroverwegen en na te denken over een consensuele ervaring.

Enkele links over het onderwerp Consentful UX

 • Project Consentful Tech website.
 • Dit project is een gesponsord initiatief van Allied Media Projects, een in Detroit (VS) gevestigd collectief dat vraagt naar het gebruik van media om "de wereld te scheppen die we nodig hebben".

turned-on post-2018 iPhone

Photo by Austin Distel on Unsplash.

 

AI for Nonprofits. Waar staan we met Artificiële Intelligentie in de non-profit sector?

Deze workshop gaat over het gebruik van AI om operaties te stroomlijnen, mogelijkheden te vergroten en intelligente end-to-end data te integreren om diepgaande organisatorische inzichten te verkrijgen.

Relevante AI-technologieën worden onderzocht voor alle non-profitorganisaties, en de presentatoren, waaronder een vertegenwoordiger van Microsoft, helpen de volgende stappen van uw organisatie te bepalen om met succes AI-tools te gebruiken in uw eigen programma's.

Wat SOCIALware er uit haalt

Tijdens de workshop noemde een van de facilitatoren de QnA Maker tool waarmee je vanuit een Excel-bestand een robot kunt maken die tegen je gemeenschap praat. We hebben het nog niet getest, maar deze tool is beschikbaar via het Azure programma van Microsoft (WAARSCHUWING - Azure is op dit moment niet beschikbaar).

Enkele links die genoemd werden in de AI voor Nonprofits workshop

 • Met het Microsoft Power-platform kunt u gegevens analyseren, toepassingen genereren, processen automatiseren en virtuele agenten creëren met de databasemanagementtool Dataverse of de datavisualisatietool Power BI. Ontdek direct op de Microsoft-website wat er met dit platform kan worden gedaan.
 • Zoek uit waar Artificiële Intelligentie is bij Microsoft op deze site.
 • Wil uw non-profit de creatie en het beheer van gegevens uitbreiden? Bekijk dit open source datamodel om gegevens op een gemeenschappelijke manier te structureren over toepassingen en organisaties heen.

color code book

Photo by Balázs Kétyi on Unsplash.

Workshop: Design Tips for the Non-Designer. Hoe creëer je visuals, inhoud als je jezelf niet omschrijft als grafisch ontwerper?

Een goed design op het web, in de sociale media en in drukwerk kan uw non-profitorganisatie onderscheiden van een zee van uniformiteit en supporters overtuigen om actie te ondernemen.

Maar "goed design" kan ongrijpbaar zijn, vooral wanneer de taak rust op de schouders van een medewerker zonder winstoogmerk met slechts een basiskennis van ontwerp.

In deze workshop laten de facilitators zien hoe je de ontwerpinspanningen van je non-profit direct kunt verbeteren.

Wat SOCIALware er uit haalt

Er zijn vier ontwerpbeginselen die u in gedachten moet houden wanneer u aan een creatief project begint: kleur, typografie, witruimte en hiërarchie.

Wat de kleurcriteria betreft, wordt aanbevolen per ontwerp maximaal 1 tot 3 primaire kleuren en 1 tot 3 secundaire kleuren te gebruiken.

Wat witruimtes betreft, is het belangrijk te weten dat een witruimte kan:   

 • Vergroot de leesbaarheid van de inhoud
 • Als afscheider fungeren
 • Oproepen tot actie benadrukken
 • Creëer een hiërarchie

Tenslotte moet de hiërarchie het principe van het Z-patroon kunnen volgen. Met dit principe kunt u een visuele hiërarchie aanbrengen in uw creatie, of het nu gaat om een website, inhoud, enz. In deze blogpost wordt het verder beschreven.

 

Extra hulpbronnen

 

Nog vragen? Neem contact met ons op via ons formulier.

 

SOCIALware heeft al ...

16.000

geregistreerde VZWs

180.000.000 €

besparing gerealiseerd door de vzw’s

595.000

producten verdeeld