25.11.2019

Belangrijke updates voor het Symantec-donatieprogramma

symantec-program-update-inline blg-19.11.18.png

(Artikel door Marnie Webb)

Op 8 augustus 2019 heeft het in San Jose gevestigde bedrijf Broadcom aangekondigd alle bedrijfsmiddelen van Symantec te verwerven. Deze activa omvatten de volgende producten die beschikbaar zijn via het Symantec-donatieprogramma van TechSoup vertegenwoordigd door SOCIALware in de Benelux: 

  • Symantec Endpoint Protection 14
  • Symantec Endpoint Protection Small Business Edition
  • Symantec Mail Security 7.5 for Microsoft Exchange

De overname werd afgerond op 4 november 2019. We moesten de producten uit voorraad nemen totdat er een nieuw contract werd gesloten met Broadcom. Hoewel we een nieuw contract hebben afgesloten, zijn er uitdagingen die gevolgen hebben voor alle Symantec-distributiepartners, aangezien Broadcom nieuwe order- en fulfillmentmechanismen voor de enterprise producten creëert. Op dit moment kennen we de datum niet waarop deze producten opnieuw beschikbaar zullen zijn als donaties aan de bij SOCIALware aangesloten organisaties. We zullen u hier blijven informeren naarmate we meer weten. 

We hebben ons contract met Norton al bevestigd, dat nu een aparte entiteit is van Symantec. Deze beveiligingsproducten op consumentenniveau blijven beschikbaar in onze catalogus en zijn nog steeds beschikbaar als donaties:

  • Norton Security Deluxe

Sinds 2002 heeft TechSoup via zijn netwerk van partners over de hele wereld non-profitorganisaties cruciale technologische middelen geleverd via de online donatieprogramma's. Dit programma is afhankelijk van de genereuze aanbiedingen die door 's werelds toonaangevende technologiebedrijven aan de sector worden aangeboden. Veranderingen die binnen die bedrijven plaatsvinden, kunnen daarom een ​​effect hebben op wat beschikbaar is via het TechSoup netwerk.

Als u momenteel een Enterprise-product van Symantec gebruikt, is ons begrip dat uw jaarabonnement actief blijft.

Als uw Symantec enterprise abonnement binnen 30 tot 90 dagen verloopt, raden wij u aan deze volgende opties te overwegen om het beste alternatief voor uw organisatie te bepalen.

  1. Schrijf een plan uit op korte termijn om ervoor te zorgen dat de technologische infrastructuur van uw organisatie veilig blijft. De overname heeft gevolgen gehad voor alle Symantec-partners, maar u kunt bekijen of er een retailoptie (via de klassieke kanalen) beschikbaar is voor de aanschaf van het benodigde enterprise-abonnement. Vraag wel of er een non-profitkorting beschikbaar is - als er geen specifieke korting is, is er mogelijk een korting beschikbaar via een academisch prijsprogramma.
  2. Bekijk het Bitdefender Donatieprogramma, dat Bitdefender GravityZone Business Security aanbiedt, een IT-oplossing voor ondernemingen. 
    Bitdefender GravityZone Business Security is momenteel de beste optie via SOCIALware voor organisaties die een beveiligingsoplossing nodig hebben van 10 tot 50 licenties.
  3. Ook de Norton-oplossing kan voldoen aan de beveiligingsbehoeften van uw organisatie. De Norton Security Deluxe is een prima optie voor zij die 5 of minder licenties nodig hebben.

 

SOCIALware streeft ernaar om de non-profits alle beveiligingsoplossingen te bieden die ze nodig hebben. TechSoup probeert actief andere beveiligingsgerelateerde producten en services toe te voegen aan onze lijst met aanbiedingen. We zullen dit bericht bijwerken zodra we nieuwe informatie over het Symantec-donatieprogramma ontvangen, evenals andere alternatieven die mogelijk beschikbaar komen.

 

SOCIALware heeft al ...

14.005

geregistreerde VZWs

155.000.000 €

besparing gerealiseerd door de vzw’s

580.000

producten verdeeld