09.02.2021

SOCIALware viert de Dag van een veiliger internet

SCW_internetplussur_website.png

Deze dinsdag, 9 februari 2021, vieren we de 18e Dag voor een veiliger internet met acties die overal ter wereld plaatsvinden. Onder het motto "Samen voor een beter internet" worden alle belanghebbenden uitgenodigd de handen ineen te slaan om het internet veiliger en beter te maken voor iedereen, met name voor kinderen en jongeren.

Of u nu een jongere, een ouder of verzorger, een leraar of opvoeder, een beleidsmaker of een vertegenwoordiger van een organisatie of bedrijfstak bent, iedereen heeft een rol te spelen bij het creëren en in stand houden van een betere onlinewereld.

In België wordt de Dag gevierd via het Belgisch Centrum voor een Veiliger Internet, in samenwerking met de non-profit Child Focus! Lees ons artikel over hoe u zich online kunt beschermen. Ontdek de internationale en Belgische initiatieven!

 

SOCIALware viert de Dag van een veiliger internet

Op 28 januari hebben we Data Privacy Day gevierd, in Europa ook bekend als Dag van de gegevensbescherming. Op 9 februari vieren we ook de Dag van een veiliger internet. Herontdek onze middelen voor een veiliger online wereld:

Inderdaad, bij SOCIALware helpen we non-profits om zich beter te beschermen bij hun online activiteiten. Er zijn verschillende opties voor online bescherming: ESET, Veritas, DocuSign, NortonLifeLock, Bitdefender, O&O Software en Tutanota.

Hier is een korte beschrijving van ons aanbod. Voor meer informatie, zie de link hierboven.

  • ESET is al meer dan 30 jaar een pionier op het gebied van cybersecurity en biedt antimalware-oplossingen op basis van een unieke meerlaagse technologie die verschillende scanengines combineert om een optimaal beschermingsniveau te garanderen. ESET behoort tot de wereldmarktleiders en is de nummer 1-leverancier in de EU en de enige Europese leverancier in de top 5 van de wereld. Er zijn twee aanbiedingen bij ESET: Endpoint Protection Standard en Endpoint Protection advanced.
  • Veritas biedt oplossingen voor gegevensback-up en -herstel. Veritas-producten stellen u in staat bescherming te bieden tegen gegevensverlies op netwerkcomputers. Er zijn twee aanbiedingen: Backup Exec 21 en System Recovery 18.
  • Docusign biedt software voor elektronische handtekeningen en transactiebeheer. DocuSign kan worden gebruikt om documenten te ondertekenen, te verzenden en te beheren. DocuSign vervangt printen, faxen, scannen en expresbezorging door goedkeuringen en beslissingen digitaal te maken. Er is één aanbieding: Standard Edition.
  • NortonLifeLock beschermt computers, tablets en smartphones tegen de nieuwste online bedreigingen en bevat ook tools voor systeemafstelling. Het doet zijn werk grotendeels op de achtergrond, verbruikt weinig systeembronnen en vereist weinig interactie van de gebruiker. Er is één aanbieding: Norton Security Deluxe 1-Year Subscription.
  • Bitdefender is een toonaangevende uitgever van beveiligingssoftware met meer dan 500 miljoen gebruikers wereldwijd. Het bedrijf richt zich op internetbeveiliging voor iedereen. Deze inzet heeft het de nummer één positie in de wereld opgeleverd door toonaangevende organisaties voor het testen van beveiligingssoftware, zoals AV-TEST, AV-Comparatives, Checkmark, ICSA Lab, en Virus Bulletin. Er zijn vier aanbiedingen bij Bitdefender: Internet Security, GravityZone Business Security, Mobile Security for Android, Antivirus for MAC.
  • O&O Software biedt non-profits de tools om hun gegevens te beschermen en de prestaties van hun IT-systemen te verbeteren, zodat ze hun missie efficiënter en effectiever kunnen uitvoeren. Het bedrijf biedt geavanceerde systeemtools voor alle Windows-gebruikers. O&O producten worden gebruikt voor prestatieoptimalisatie, gegevensherstel en veilig beheer en verwijdering van gegevens. Er is één aanbieding: O and O Business Suite.
  • Tutanota biedt non-profits een beveiligde e-mail oplossing, toegankelijk via uw web browser. U kunt Tutanota gebruiken om gecodeerde e-mails te versturen naar en te ontvangen van andere Tutanota gebruikers. Er is één aanbieding: Premium 1-Year Subscription.

 

Safer Internet Day in België

Supporter logo

Op dinsdag 9 februari 2021 nodigt Child Focus elke burger uit voor een inspiratiedag die in het teken staat van een beter internet voor kinderen en jongeren. De naam van dit evenement is #Betternet Inspiration Day. Deskundigen zullen thema's aansnijden die de kern van onze bezorgdheid raken. Actoren uit het veld zullen hun educatieve instrumenten presenteren om een beter internet voor kinderen en jongeren te bevorderen. Deze dag is bedoeld als een echte bron van inspiratie om uw werk met kinderen en jongeren te verrijken.

Ter ondersteuning van de slogan en de waarden van de dag, namelijk "Samen voor een beter internet", vermelden Child Focus en het Belgische Safer Internet Centre dat de #Betternet Inspiration Day een onderdeel is van de Belgische Safer Internet Day (SID)-campagne en een online inspiratiedag is die in het teken staat van een beter internet voor kinderen en jongeren.

Deskundigen zullen vier thema's presenteren die centraal staan in de bezorgdheid over digitale media. Elk thema zal worden toegelicht door actoren uit het veld die hun beproefde en succesvolle educatieve instrumenten zullen voorstellen. Een gegarandeerde bron van inspiratie om het werk van mensen in het veld met kinderen en jongeren te verrijken!

Child Focus, Media Animation en Mediawijs, als Belgisch Centrum voor een Veiliger Internet, zullen samen de campagne Safer Internet Day promoten via het Belgische platform Together for a Better Internet, ontdek het en engageer je voor een veiliger internet!

 

Extra hulpbronnen

Bij SOCIALware

  • Hulpbronnen van de webinar over Cybersecurity met The Belgian Cybersecurity Coalition

In het Nederlands

In het Engels

 

SOCIALware heeft al ...

15.500

geregistreerde VZWs

160.000.000 €

besparing gerealiseerd door de vzw’s

590.000

producten verdeeld