12.05.2021

PDF-bestanden lezen en beheren met Adobe: Acrobat DC en Acrobat Pro

Adobe Acrobat DC.jpg

SOCIALware biedt Adobe Acrobat DC nu aan als een enkele licentie, buiten de Adobe Creative Cloud Suite zoals het tot nu toe was.

Dit artikel laat zien hoe Acrobat DC van onze partner Adobe u kan helpen bij het lezen en beheren van uw PDF-bestanden.

 

Wat zijn de verschillen tussen Acrobat Pro en Adobe Acrobat DC?

Acrobat Pro is beschikbaar in het SOCIALware programma met 2 licenties

Acrobat DC is tot nu toe altijd beschikbaar geweest als een toepassing binnen de Adobe Creative Cloud-suite. Dit product was daarom alleen beschikbaar via een Cloud-licentie. Vanaf nu is het beschikbaar als een onbeperkt en volwaardig onderdeel van de Adobe Cloud-oplossing.

Met beide oplossingen, namelijk Acrobat Pro en Acrobat DC, kunt u bestanden in PDF-formaat lezen en beheren.

Net als in vorige versies kunt u met Acrobat Pro en Acrobat DC PDF-bestanden bekijken, maken, bewerken en samenvoegen. Ze zijn ook geïntegreerd met populaire toepassingen voor het maken van documenten, zoals Microsoft Word en Google Docs, wat betekent dat u een document rechtstreeks vanuit die toepassing kunt exporteren of opslaan als PDF, en dat u elektronische handtekeningen van iedereen kunt verzamelen en bijhouden, ongeacht of ze lid van Adobe zijn.

Acrobat DC bevat alle functies van Acrobat Pro, plus extra functies.

Adobe Acrobat Pro DC - Download

Adobe Acrobat DC interface.

Waarom kiezen voor Acrobat DC?

Voor de extra mogelijkheden die via de Cloud mogelijk zijn.

Cloud-gebaseerde PDF-opslag en mobiele toegang

De "DC" in "Acrobat DC" staat voor "Document Cloud", wat betekent dat uw abonnement 100 GB aan cloud-opslag omvat. Dit betekent dat u uw PDF-bestanden niet alleen in de cloud kunt opslaan en overal vandaan kunt openen, maar ze ook vanaf uw computer, mobiele apparaat of webbrowser kunt openen.

Acrobat DC kan ook worden geïntegreerd met andere online opslagdiensten, zoals Box, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive. Organisaties die medewerkers en vrijwilligers op afstand in dienst hebben, kunnen hiervan profiteren om gemakkelijker bestanden met elkaar te delen zonder onnodige duplicatie.


Extra Microsoft en Adobe integraties

Acrobat Pro DC maakt niet alleen PDF-bestanden vanuit standaard Microsoft-toepassingen, maar integreert ook met Microsoft Office voor Mac, onlinetoepassingen van Office 365, SharePoint en de OneDrive-werkbalk, zodat u deze bestanden naar PDF kunt converteren.

Als u een Creative Cloud-abonnement hebt, kunt u ook Adobe Photoshop- (PSD), Illustrator- (AI) en InDesign-bestanden (INDD) converteren naar PDF.


Elektronische handtekeningen

Met beide edities van Acrobat kunt u elektronische handtekeningen van anderen verzamelen, maar Acrobat DC is uniek omdat u ook wettelijk bindende elektronische handtekeningen kunt verzamelen en reacties in realtime kunt bijhouden. U kunt ook opmerkingen van meerdere beoordelaars verzamelen in een enkele online PDF, zonder dat u zich hoeft aan te melden. Het omvat ook een webconsole voor het beheer van licenties, gebruikers en groepen, en meerdere administratieve rollen. Dit kan vooral nuttig zijn voor grote organisaties die gevoelige documenten behandelen voor meerdere gebruikers.

 

Extra hulpbronnen

 

Meer vragen? Neem contact met ons op!

 

Source: Adobe Acrobat Pro 2020 vs. Adobe Acrobat Pro DC, TechSoup US (January 2021).

SOCIALware heeft al ...

16.000

geregistreerde VZWs

180.000.000 €

besparing gerealiseerd door de vzw’s

595.000

producten verdeeld