04.02.2021

Tools om het telewerken in uw organisatie te ondersteunen

teletravail_outil.jpg

Terwijl de COVID-19 insluitingsmaatregelen doorgaan, zijn we allemaal gedwongen om zoveel mogelijk op afstand te werken. Veel organisaties kunnen vanwege de aard van hun werk geen beleid voor thuiswerken invoeren, maar voor andere maken een aantal hulpmiddelen het mogelijk om op afstand samen te werken.


Daarom worden hier een aantal (veelal gratis) hulpbronnen opgesomd die betrekkelijk snel kunnen worden toegepast, met weinig of geen externe technische ondersteuning. Een geplande overgang naar telewerken zou idealiter tijd en aanpassingsfasen vergen, maar gezien de urgentie zijn velen van ons gedwongen het snel in te voeren.

Wij hopen dat deze handige tabel u zal helpen de belangrijkste voordelen van elk hulpmiddel te zien, zodat u het hulpmiddel kunt kiezen dat het best aan uw behoeften beantwoordt. Wij verwijzen u ook rechtstreeks door naar de tools in onze catalogus.

 

Tool

Wat zijn de behoeften van uw non-profit?

Ontdek de tool op SOCIALware

             
 Microsoft Teams
Videoconferentie
 

 

Microsoft Teams is een videoconferencingtool die deel uitmaakt van Microsofts Office 365-aanbod en waarmee zowel binnen als buiten uw non-profit frequent kan worden samengewerkt.Dit instrument is ook geschikt voor zowel een klein als een groot publiek.

 

   
             
 Google to upgrade classic Hangout users to Hangouts Chat ...
Videoconferentie
 

 

Google Hangouts is een programma voor videoconferenties dat deel uitmaakt van het aanbod van Google for Nonprofits, waarmee regelmatig kan worden samengewerkt, zowel binnen als buiten uw non-profit.Dit instrument is ook geschikt voor zowel een klein als een groot publiek.

 

   
             
 Zoom - UT Video Conferencing, Web Conferencing, Online ...
Videoconferentie
 

 

Zoom is een programma voor videoconferenties waarmee u vaak kunt samenwerken binnen en buiten uw non-profit.Dit instrument is ook geschikt voor zowel een klein als een groot publiek.

 

   
             
 Slack : le nouvel outil de communication interne - Agence ...
Instant messaging
 

 

Slack is een instant messenger toegepast op een zakelijke omgeving (zoals WhatsApp of Messenger).

De toepassing is georganiseerd in ketens over specifieke onderwerpen. Groepen mensen kunnen ofwel de website in het ene kanaal bespreken ofwel sociale netwerken in het andere. Deze organisatie in ketens maakt het mogelijk de verzending van mails intern te beperken.

Het is ook mogelijk om één op één te discussiëren.

 

   
             
 
Instant messaging
 

 

Workplace is de professionele instant messaging dienst van Facebook. Je weet dat Messenger en Workplace anders zijn in die zin dat er ook op specifieke onderwerpen kan worden samengewerkt.

U kunt er ook onmiddellijk één-op-één-berichten mee versturen, zodat het aantal interne mails beperkt blijft.

 

   
             
 Asana Review - 2019 Pricing, Features, Shortcomings
Project Management
 

 

Met Asana kunt u projecten beheren in volledige samenwerking met uw collega's. Het stelt u in staat een project in deeltaken te verdelen, de voortgang ervan in real time te zien en biedt verschillende mogelijkheden om taken te bekijken (lijst, tijdlijn, enz.).

U kunt ook kleuren gebruiken om u wegwijs te maken en uw collega's rechtstreeks in de toepassing vermelden om hen op de hoogte te houden van de vorderingen.

 

   
             
 TeamViewer introduces Patch Management - TECHPHLIE
Videoconferentie
Onderhoud op afstand
 

 

Met TeamViewer kunt u uw scherm en zelfs de bediening van uw computer op afstand delen.Dit is een krachtig hulpmiddel wanneer u niet begrijpt hoe een toepassing werkt en zeer snel hulp op afstand nodig hebt.

U kunt ook tegelijk met uw collega's aan hetzelfde document werken.

 

   
             
 
Bestanden delen (Cloud)
 

Met Google GDrive, dat opgenomen is in het programma Google for Nonprofits, kunt u online bestanden hosten, beheren, bewerken, maken en delen. De dienst opereert in de cloud op servers van Google. Dit betekent dat het toegankelijk is vanaf elk digitaal apparaat met een goede verbinding.

   
             
 
Bestanden delen (Cloud)
 

 

Met Box kunt u bestanden online opslaan, ook via de Cloud op servers die via Box worden beheerd. Deze bestanden zijn online toegankelijk. Met Box kunt u voornamelijk bestanden hosten.

Als u deze wilt wijzigen of nieuwe wilt maken, moet u extra editors gebruiken, zoals de Office Suite en andere.

 

   
             
 Onedrive Logo vector by WindyThePlaneh on DeviantArt
Bestanden delen (Cloud)
 

 

Met OneDrive van Microsoft, dat deel uitmaakt van Office 365, kunt u online bestanden hosten, beheren, bewerken, maken en delen. De dienst werkt via de cloud op servers die door Microsoft worden beheerd. Alles is toegankelijk vanaf elk digitaal apparaat met een goede verbinding.

 

   
             
 SharePoint Online | Office 365 at UWM
Informatiesysteem met uitwisseling van bestanden (Cloud)
 

 

Met Microsoft SharePoint, dat deel uitmaakt van Office 365, kan uw non-profit een interne samenwerkingsinterface ontwikkelen die toegankelijk is voor uw hele team.

SharePoint werkt in de Cloud, via servers die door Microsoft worden beheerd. Gedeelde toegang geeft toegang tot de applicatie vanaf elk digitaal apparaat. 

 

   
             
 DocuSign extends technology and marketing leadership with ...
Elektronische handtekeningen
 

 

DocuSign is software die elektronische goedkeuring en goedkeuring op afstand mogelijk maakt zonder dat post en andere papieren formulieren hoeven te worden verzonden. Dit alles gebeurt online, elektronisch, vertrouwelijk en veilig.

 

   

 

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Source : Herramientas para facilitar el teletrabajo en tu organización, TechSoup Spain (2020)

SOCIALware heeft al ...

16.000

geregistreerde VZWs

180.000.000 €

besparing gerealiseerd door de vzw’s

595.000

producten verdeeld