22.02.2021

Welke videoconferencing tool voor uw non-profit?

outil_visio_scw_website.png

SOCIALware heeft verschillende aanbiedingen voor non-profits die willen investeren in videoconferencing tools. Zie onze vergelijkingstabel met Zoom, Microsoft Teams, Google Hangouts en TeamViewer.

 

Inhoudstafel

 

Zoom

Zoom biedt zijn gebruikers een betrouwbaar cloudplatform dat kan worden gebruikt voor video- en audioconferenties op afstand, maar ook voor chatten en samenwerken. Zoom is toegankelijk via desktopcomputers en mobiele apparaten, maar ook via conferentiezaalsystemen en telefoons. Dit maakt het een uitstekende optie voor organisaties die behoefte hebben aan een flexibel systeem dat gebruikers in staat stelt om verbinding te maken met de verschillende soorten technologische ondersteuning die vandaag de dag beschikbaar zijn. Merk op dat dit misschien niet de beste optie voor u is als u slechts één of twee Pro-licenties nodig heeft, aangezien het alleen beschikbaar is als een 10-licentiepakket via SOCIALware.

Zoom kan worden gebruikt om contact te houden met donateurs, vrijwilligers en partners, maar ook met mensen binnen uw organisatie. U kunt uw vergaderingen opnemen in video-, audio- en tekstformaat en uw scherm delen met anderen tijdens een vergadering. U kunt ook een gratis plug-in voor Chrome en Outlook gebruiken om gemakkelijk Zoom-vergaderingen te plannen.

De optionele uitbreidingsmodules maken het mogelijk om

 • Webinars te organiseren met maximaal 50 sprekers
 • Vergaderingen te houden in met apparatuur uitgeruste conferentieruimten
 • Gebruik de Zoom Rooms software voor een "one touch meeting" en agenda-integratie.
 • Vergaderingen te houden met maximaal 500 personen

Zoom kan geschikt zijn voor uw organisatie als

 • U vaak een betrouwbare manier nodig hebt om op afstand collega's, partners of anderen binnen of buiten uw organisatie te ontmoeten.
 • U medewerkers of vrijwilligers op afstand moet opleiden.

Extra hulpbronnen

 

TeamViewer

TeamViewer richt zich meer op het beheer van IT-kwesties op afstand dan op het hosten van grote vergaderingen. Het stelt gebruikers in staat om eenvoudig verzoeken om ondersteuning van medewerkers te beheren, met service queuing mogelijkheden en de mogelijkheid om (tegen extra kosten) online vergaderingen met maximaal vier andere gebruikers op afstand uit te voeren en vast te leggen.

Zonder dat er een VPN of netwerkconfiguratie nodig is, biedt TeamViewer eenvoudige, platformonafhankelijke online toegang tot computers, mobiele apparaten, servers en andere netwerkmachines. Beveiligd door end-to-end 256-bits encryptie en twee-factor authenticatie, kan TeamViewer uw organisatie helpen om te voldoen aan zowel HIPAA als GDPR, waardoor gevoelige gegevens worden beschermd.

TeamViewer voldoet waarschijnlijk aan de behoeften van uw organisatie als

 • Uw organisatie een raamwerk nodig heeft om IT-ondersteuning te bieden aan medewerkers op afstand, of aan leden van uw eigen IT-team.
 • Uw teams werken in verschillende tijdzones en daarom 24/7 toegang nodig hebben tot computers, servers of mobiele apparaten nodig.
 • U wilt samenwerken met andere technici, collega's of partners in ondersteunende sessies op afstand om problemen te verhelpen en op te lossen.

Extra hulpbronnen

 

Microsoft Teams

Microsoft Teams is een echte samenwerkingstool, ontworpen voor het delen, beheren en communiceren van documenten, terwijl het naadloos integreert met andere Microsoft-cloudproducten. Het stelt u ook in staat om online vergaderingen te organiseren met behulp van audio en video met iedereen binnen of buiten uw organisatie. Er zijn functies beschikbaar waarmee u uw scherm kunt delen, hulp kunt krijgen bij het plannen en vergaderingen kunt opnemen. Het bevat zelfs een vertaalfunctie bij het werken in verschillende talen.

Met de functie "live-evenementen" kunt u webinars, presentaties en grote bijeenkomsten met maximaal 10.000 deelnemers organiseren. Een wereldwijd opbelnummer en integratie met de hardware van Microsoft-partners geeft uw externe medewerkers of partners over de hele wereld de mogelijkheid om aan uw vergaderingen deel te nemen op de manier die voor hen het meest geschikt is.

Om meer te weten te komen over hoe u het beste uit Microsoft-teams kunt halen, kunt u de volgende cursussen volgen Teams for Nonprofits van TechSoup.

Teams is enkel beschikbaar in het kader van Office 365. Met dit in het achterhoofd kan het voor uw organisatie passend zijn als

 • U al andere Microsoft-producten gebruikt en geniet van een eenvoudige integratie met Outlook, Microsoft Office en andere elementen van Microsoft-pakketten. Het is ook geweldig als u kosten wilt besparen en minder gereedschap wilt gebruiken in uw dagelijkse werkzaamheden.
 • U de mogelijkheid moet hebben om zeer grote online evenementen of vergaderingen te organiseren.
 • Bepaalde groepen mensen in uw organisatie regelmatig bijeen komen. Notities en opnames kunnen worden opgenomen en geraadpleegd in een vergaderingsdraad.

Extra hulpbronnen

 

Google Hangouts

Google Hangouts - inclusief Hangouts Chat en Hangouts Meet - maakt deel uit van Workspace van Google. Hangouts Meet is het videoconferentie-element. Het is volledig geïntegreerd met Workspace en vereist geen extra plug-ins, zodat uw collega's, partners en vrijwilligers zich gemakkelijk kunnen aansluiten door eenvoudigweg op een link te klikken. Vergaderingen kunnen tot 30 personen omvatten, die de vergadering kunnen bijwonen via eender welk toestel, van een mobiele telefoon tot een vergaderzaal.

Android- en iOS Meet-applicaties zijn beschikbaar, alsook is er een specifiek oproepnummer aangeboden in de Enterprise-editie van de Google Workspace. U heeft toegang tot de Workspace en andere onderdelen van Google for Nonprofits via de SOCIALware catalogus.

We raden u aan om Google Hangouts te proberen als

 • U al gebruik maakt van Workspace of andere Google-producten in uw organisatie.
 • U vaak middelgrote bijeenkomsten van maximaal 30 personen moet organiseren.
 • Het belangrijk is dat uw vergaderingen toegankelijk zijn vanaf de overgrote meerderheid van de apparaten, zonder dat u applicaties of plug-ins hoeft te downloaden.

Extra hulpbronnen

 

Vergelijkende tabel

 

Tool

Meer infos

Ontdek de tool op SOCIALware

 
 
Toegang
 
 
Kenmerken
     
Microsoft Teams
Beschikbaar via Office 365 voor Nonprofits
 

 

Bruikbaar apparaat: wereldwijd oproepnummer (mobiele telefoon), desktop/laptop, smartphone, Microsoft Edge webbrowser (en andere browsers).

Integratie met externe tools van Microsoft en zijn partners.

Extra informatie: Vertaalfunctie mogelijk.

 

   
             
Google to upgrade classic Hangout users to Hangouts Chat ...
Beschikbaar via Google for Nonprofits
 

 

Bruikbaar apparaat: globaal telefoonnummer (mobiele telefoon), desktop/laptop, smartphone, Google Chrome webbrowser (en andere browsers).

Integratie met externe tools van Google en zijn partners.

Extra informatie: Zie rechtstreeks op de site van Google en zijn Workspace-suite (voorheen G Suite).

 

   
             
Zoom - UT Video Conferencing, Web Conferencing, Online ...
1 licentie met discounts
 

 

Bruikbaar apparaat: wereldwijd oproepnummer (mobiele telefoon), desktop/laptop, smartphone, webbrowsers.

Integratie met externe tools met functionaliteiten (plugins) aangeboden door Zoom, raadpleeg ze op de website van de partner.

Extra informatie: Zoom webinars bieden ook de mogelijkheid tot enquêtes, opleidingssessies, enz. Een Zoom Connector is beschikbaar voor kamers die voldoen aan de H.323- of SIP-normen (videoconferentieruimte).

 

   
             
TeamViewer introduces Patch Management - TECHPHLIE
1 licentie in donatie en 2 licenties in discounts
 

 

Bruikbaar apparaat: Desktop/laptopcomputer. Toegang op afstand tot computers kan worden verkregen zonder een VPN.

Integratie met externe tools die TeamViewer partners zijn: Zendesk, Salesforce en meer.

Extra informatie: Deze oplossing combineert onderhoud op afstand (toegang tot digitale apparaten op afstand) met videoconferenties.

 

   
             

 

Het kiezen van het juiste videoconferentie-instrument voor uw organisatie

Al deze instrumenten zijn uitstekend geschikt voor organisaties die bijeenkomsten moeten organiseren met medewerkers op afstand, externe partners of vrijwilligers. Om een weloverwogen beslissing te nemen over wat goed voor u is, kijkt u naar wat er ontbreekt in uw huidige systemen, bepaalt u hoe elke optie zou passen in andere tools die uw medewerkers gebruiken en gebruikt u gratis proeven wanneer deze beschikbaar zijn om de beste optie voor u te onderzoeken.

 

Extra hulpbronnen

 

Vragen en/of opmerkingen, neem contact met ons op via ons formulier!

Source Understanding the Videoconferencing Tools available to your nonprofit (TechSoup, 2020)

 

SOCIALware heeft al ...

16.000

geregistreerde VZWs

180.000.000 €

besparing gerealiseerd door de vzw’s

595.000

producten verdeeld