Google voor nonprofits is nu beschikbaar in België!

Goed nieuws! Vanaf 24 april 2015 kunnen Belgische verenigingen en stichtingen gebruik maken van dit programma dat gekwalificeerde organisaties gratis toegang geeft tot (betalende) Google producten en tot specifieke diensten die Google heeft ontworpen voor hen, meer bepaald :

  • Ad Grants : een waarde van 10.000 US$ (of ongeveer 9350 euro) per maand aan adverteermogelijkheden via AdWords om een groter publiek bewust te maken van uw missie, nieuwe mensen te bereiken en meer steun te mobiliseren;

  • YouTube voor nonprofits: biedt hoogwaardige functionaliteit en laat u toe om het beste te halen uit uw YouTube kanaal;

  • Google Apps : geeft toegang tot een reeks zakelijke tools, van Gmail tot Google Docs, die bijdragen tot uw efficiëntie en de samenwerking in en rond uw organisatie verbeteren.

 

Google heeft bijkomend ook online resources ontwikkeld voor nonprofits, zoals educatieve video’s, case studies of andere middelen om nonprofits met elkaar in relatie te brengen (zie ook hieronder).

Het SOCIALware team verheugt zich om « Google voor nonprofits » te ondersteunen door de Belgische nonprofits te valideren op basis van internationale richtlijnen. Door deze samenwerking met Google en TechSoup, hopen we dat meer verenigingen en stichtingen hun weg vinden naar de Google tools die hen zullen steunen in hun activiteit en communicatie.

 

Aan de slag met Google voor nonprofits in België

Om gebruik te maken van Google voor nonprofits kan u zich aanmelden op de Google voor nonprofits website (als u nog geen Google account hebt voor uw organisatie zal u er één moeten aanmaken). Van zodra uw organisatie de validatieprocedure heeft doorlopen, krijgt ze via haar Google account toegang tot de voordelen van het programma.

Om meer te weten over Google voor nonprofits en over hoe u er toegang toe krijgt, lees onze Google voor nonprofits FAQ.

 

Nuttige online resources

Eerst en vooral stelt Google een specifiek Helpcentrum voor Nonprofits ter beschikking, met onder meer antwoorden op vragen rond beheerderstoegang, activeren van de producten, problemen oplossen en ondersteunen, met inbegrip van contactopties.

Tussen de bijzonder talrijke hulpmiddelen voor Google, vestigen wij de aandacht op:

Hier vindt u ook de evaluatie door TechSoup Canada van Google Apps en Google Forms: