04.10.2015

Office 2016 voor Windows nu beschikbaar!

Off2016-blog1-pic1.jpg

Wie kan upgraden en wanneer?

Office 2016 is met een complete set van Office applicaties de lang verwachte opvolger van Office 2013. Office 2016 is deze zomer al verschenen voor Mac gebruikers, eerst voor de O365-gebruikers, en vervolgens als stand-alone pakket.

Nu komen de Windows gebruikers aan de beurt!

Vanaf 1 oktober kunt u Office 2016 Standard en Professional Plus als lokale applicatie via SOCIALware verkrijgen. Als u minder dan twee jaar geleden via SOCIALware een Volume License versie van Office hebt verkregen, kunt u nu gratis upgraden naar de nieuwe versie via de Software Assurance.

Wat met O365?

Office 365 Personal en Home gebruikers hebben toegang tot Office 2016 sinds 22 september. Microsoft zal vanaf oktober voor Office 365-abonnees geleidelijk de upgrade naar de Office 2016 apps doorduwen via automatische updates.

Beschikt u over een Office 365-abonnement met inbegrip van een lokale Office ProPlus , dan kunt u de update vinden door één van de Office 2013-programma's te openen. Klik aan de linkerkant op Account, vervolgens rechts op het vakje Bijwerkopties, en kies dan voor Nu bijwerken. Als het venster Er hoeft niets te worden bijgewerkt verschijnt, is de update nog niet beschikbaar. Microsoft rolt de update langzaam uit, dus het zou kunnen dat Office 2016 nog niet voor iedereen beschikbaar is. Meer informatie http://www.zdnet.com/article/microsofts-office-2016-the-new-rules-for-the-rollout-starting-september-22/ .

Als beheerder van O365 binnen een E3 / Office ProPlus abonnement kunt u ervoor zorgen dat de gebruikers van uw organisatie toch meteen de nieuwste versie van Office 2016 kunnen installeren, door te opteren voor een First Release.

Mobile

De Office 2016 apps voor smartphone of tablet zijn gratis te downloaden voorAndroid, iOS en Windows Tablets. Houd er wel rekening mee dat deze mobiele versies vereenvoudigde versies zijn van Office 2016 voor PC. Ze hebben dus minder mogelijkheden.

Welk beheersysteem?

Office 2016 is vooral beter afgestemd op Windows 10. Maar u kunt het pakket installeren op Windows 7 of latere Windows-versies. Voor u aan de installatie begint is het dus belangrijk te weten welke versie van Windows u op uw computer hebt staan. Via deze link is dat eenvoudig te checken.

Wat krijgt u met Office 2016?

De Office 2016 Standard en Professional Plus suites bevatten in principe dezelfde toepassingen als Office 2013. Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote krijgt een nieuw kleedje. OneNote is voortaan inbegrepen in zowel de Standard als Professional versies.

Lync in de Professional suite heet nu Skype for Business.  Initieel bevatten zowel Office 2016 Standard als Professional Plus Skype for Business, maar sinds augustus 2016 zit dit onderdeel niet meer in Office 2016 Standard vervat.

Beide suites bevatten geen Microsoft Onedrive Pro meer, maar integreren zich wel met Microsoft Onedrive, Microsoft Onedrive for Business en SharePoint voor het online opslaan en dele.

In Office 2016 is de focus nog meer komen te liggen op mobiliteit en samenwerking.

Office 2016 is helemaal afgestemd om het werken op meerdere devices, terwijl de vertrouwde gebruikerservaring zich aanpast aan het type toestel en beheersysteem. Werkt u met muis en toetsenbord, dan krijgt u de klassieke desktopinterface op uw scherm. Schakelt u over op touch-bediening, dan wordt de interface wat groter, zodat u gemakkelijker met uw vingers kun navigeren. U kunt de gegevens vlot in de cloud opslaan en verder werken op ander toestel.

Het is het voortaan ook mogelijk om in iedere Office-app rechtstreeks met anderen samen te werken. Op die manier kunt u bijvoorbeeld met een collega op afstand aan éénzelfde document werken.

Voor meer informatie rond de merkwaardige nieuwe functies van Office 2016, lees het artikel Wat is nieuw in Office 2016 ?

Waarom bevatten De namen van Microsoft-producten in de SOCIALware catalogus geen verwijzing meer naar het versienummer ?
Wanneer u een product donatie ontvangt van Microsoft, kunt u ervoor kiezen om de huidige versie van de software of de vorige versie te downloaden. Met ingang van 1 oktober 2015 kunnen de 2016-versies van de Office-producten gedownload worden, maar kunt u er ook voor kiezen om de versie 2013 te downloaden.

Om te weten wat de meest recente versie is van een bepaald product, kunt u steeds het Microsoft Title Groups document raadplegen.