26.02.2016

Inspelen op populaire loopevenementen voor uw fondsenwerving

fundraising_ evenementiel_thumb.jpg

Op zondag 17 april wordt het startschot gegeven van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon. En op 29 mei heeft de 20km door Brussel plaats. Vorig jaar mobiliseerden beide evenementen samen meer dan 80.000 lopers.

Ok, maar wat kunt u daar als vereniging mee?

In de Angelsaksische landen is het deelnemen aan sportevenementen zo goed als vanzelfsprekend gelinkt aan het steunen van een goed doel. Waarom zou u niet kunnen mee genieten van deze trend die ook naar ons land overwaait, en een groep lopers registreren en motiveren om zich voor hun sportieve prestatie te laten sponsoren. Dit is een ideale gelegenheid om voor uw vereniging extra fondsen te werven, en ze tegelijk in de kijker te zetten naar een groot publiek.

Wat biedt SOCIALware u hierbij aan?

Wij bieden met Dono (www.dono.be) een platform dat verenigingen en hun actievoerders de mogelijkheid geeft om naar aanleiding van dergelijke evenementen gemakkelijk een inzamelactie op te zetten en bekend te maken bij hun familieleden, vrienden en collega’s. Dono helpt ook uw vereniging om de sponsorgelden veilig online te ontvangen, zonder specifieke technologische en financiële investering.

3 steps for dono NL

Drie eenvoudige stappen om als vzw uit de startblokken te schieten op www.dono.be

Om evidente veiligheidsredenen vragen we u enkele administratieve documenten vooraleer u het sponsorgeld van uw lopers kunt ontvangen.

De lopers die fondsen werven voor uw vereniging kunnen zich op Dono koppelen aan uw vereniging én aan het evenement in kwestie, in dit geval ‘DVV Antwerp 10 Miles & Marathon’ of ‘20km door Brussel’. Klaar om fondsen te werven!


"
Een mooi verhaal: Riet lanceerde als actievoerder een oproep voor vzw ‘Met Lege Handen’. Als doel had ze een bescheiden 200€ voor ogen, maar haar moedige oproep genereerde bijna 5 maal het vooropgestelde bedrag."

Resultaat : Een fiere mama, een sportieve prestatie en een dankbare vereniging!


Een paar ideeën:

  • Lanceer een oproep voor lopers om voor uw vereniging te lopen

Van de 80.000 lopers die al trainen willen er wellicht enkele voor uw organisatie lopen. Om ze te informeren hoe Dono hierbij te gebruiken, kunt u hen de Quick start guide voor actievoerders bezorgen die u in de helpsectie van Dono vindt.

 

  • Schrijf een team lopers (min. 10) als groep in

DVV Antwerp 10 Miles & Marathon: Inschrijven kan nog tot 29 maart. Voor kleinere groepen zijn er alternatieven, zie hiervoor www.dvvantwerp10miles.be ;

20km door Brussel : De inschrijvingen worden geopend op 19 maart vanaf 9u, ter plaatse of op www.20kmdoorbrussel.be.

 

  • Extra bijdrage en t-shirt met logo

Als u een groep inschrijft, kunt u de lopers een extra bijdrage vragen (bovenop het verplichte inschrijvingsgeld op het evenement) als ondersteuning van uw werking, en om hen een T-shirt te bezorgen met uw logo en zo uw vereniging extra zichtbaarheid geeft.

 

  • Kies voor een kleiner sportevent

Er zijn heel wat opties voor andere evenementen, misschien iets kleiner ,waar u in samenspraak met de organisator uw vzw beter of exclusief in de kijker kunt zetten.

Hebt u nog vragen? Ons team staat klaar om uitgebreide informatie over de werking van het platform en het inschrijvingsproces te geven. Contacteer ons op 02/256.99.93 of per email op info@dono.be.

 

Wij hopen hiermee uw vereniging te kunnen helpen om exta fondsen te werven!