Office 2019 Download Guide

Hoe je bij SOCIALware aangevraagde Microsoft Office 2019-producten kunt downloaden en installeren

Ontdek het nieuwe proces voor het verkrijgen van Microsoft Office 2019-producten

Met Office 2019 heeft Microsoft de manier gewijzigd waarop Volumelicentie-klanten alle Office-suites en individuele toepassingen, waaronder Visio en Project, kunnen downloaden en installeren. In tegenstelling tot vorige edities van Office, die via volumelicenties werden verkregen, kunnen Office 2019-producten niet rechtstreeks worden gedownload via het Servicecentrum voor Volumelicenties (VLSC).

Als je al een Office 2019-product via SOCIALware hebt aangevraagd en een e-mail van het VLSC hebt ontvangen, waarin staat vermeld dat je licentieovereenkomst klaar is om te worden geaccepteerd, kun je deze instructies gebruiken om je product te verkrijgen.

Volg de instructies voor het besturingssysteem dat je gaat gebruiken.

Windows download- en installatie-instructies voor Office 2019

Beginnend met Office 2019, alle Office-producten voor Windows, die via Volumelicentie beschikbaar zijn, gebruiken een Click-to-Run-technologie in plaats van de traditionele Windows installatietechnologie. Als je volumelicentie-versies van Office 2019-producten wilt implementeren voor gebruikers in je organisatie, gebruik je de Office Deployment Tool (ODT).

Je hebt een breedband-internetverbinding nodig met downloadsnelheden van minimaal 20 Mbps om Office 2019-producten te kunnen downloaden. Let op: Office 2019-producten vereisen Windows 10 en zullen niet draaien op oudere versies van Windows.

Stap één: registreer je bij het VLSC en accepteer de Softwareovereenkomst

Registreer je eerst bij het VLSC als je dit nog niet hebt gedaan en accepteer de softwarelicentieovereenkomst voor de aangevraagde Office 2019-producten door alleen stap één en twee van onze VLSC-snelstartgids te voltooien.

Stap twee: Haal je Office 2019-productcode op bij het VLSC

 1. Meld je aan bij het VLSC.
 2. Selecteer het tabblad Downloads and Keys.
 3. Zoek je Office 2019-product in de lijst en klik op de link van de Code.
 4. Zoek in de tabel onder de naam van het product naar je productcode in de kolom met de naam Code. Bij het Type voor deze code moet MAK staan, geen KMS.
  • Office-suites hebben afzonderlijke setup-codes voor onlinefunctionaliteit, zoals webapps. Deze codes zijn niet hetzelfde als de MAK-productcodes en kunnen niet worden gebruikt voor volumeactivering van desktopproducten.
  Zoek in de tabel onder de naam van het product naar je productcode in de kolom met de naam Code. Bij het Type voor deze code moet MAK staan, geen KMS.
 5. Kopieer de individuele code van het product uit deze tabel en plak deze in een programma, zoals Kladblok of klik op Alle codes exporteren: CSV net boven de lijst met producten om een lijst met codes in een door komma’s gescheiden format te downloaden (welke kan worden geopend met Excel). Deze lijst bevat alle volumelicentie-codes, die zijn gekoppeld aan overeenkomsten in je VLSC-profiel.

Stap drie: Download de Office Deployment Tool (ODT)

 1. Download de Office Deployment Tool van Microsoft.
 2. Wanneer de download is voltooid, open je deze en volg je de instructies om de inhoud uit te pakken in een map van je keuze.
 3. Als je klaar bent, moet je een bestand met de naam setup.exe en enige "configuration" bestanden hebben, die eindigen met .xml. Verwijder de .xml-bestanden. Je hoeft alleen het bestand setup.exe te behouden.

Stap vier: download en bereid de configuratiebestanden voor.

Download de configuratiebestanden die je nodig hebt uit de onderstaande tabel door met de rechtermuisknop op de link van het gewenste bestand te klikken, selecteer Link opslaan als ... en sla het bestand op in dezelfde map waar je het .exe-bestand hebt uitgepakt in stap drie.

Ontdek hoe je kunt zien of je de 32-bit of 64-bit-versie nodig hebt.

Volg daarna de onderstaande instructies om de productcode, die je van het VLSC hebt verkregen in stap twee, aan het configuratiebestand toe te voegen.

 1. Klik met de rechtermuisknop op het configuratiebestand en selecteer Bewerken om het bestand te openen in Kladblok.
 2. Zoek in het configuratiebestand naar de volgende tekstreeks:
  • PIDKEY="#####-#####-#####-#####-#####"
  Look for the following string of text in the configuration file: PIDKEY="#####-#####-#####-#####-#####"
 3. In deze tekstreeks vervang je #####-#####-#####-#####-##### met je MAK-klantactiveringscode door deze te kopiëren van waar je het hebt opgeslagen en te plakken. Laat de aanhalingstekens voor en achter de code staan.
 4. Sla het bestand op en sluit het.

Als je meer dan één soort Office-product hebt aangevraagd, moet je het configuratiebestand bewerken en voor elk product, waarvoor je een licentie hebt ontvangen, een verschillende code toevoegen.

Als je extra aanpassingen voor de implementatie nodig hebt en beschikt over IT-ervaring, kun je Microsofts Office Customization Tool gebruiken om je eigen configuratiebestanden te maken.

Stap vijf: download en installeer je producten

Houd er rekening mee dat alle eerdere versies van Office worden verwijderd wanneer je Office 2019-producten installeert. Zorg er daarom voor dat alle Office-toepassingen, die worden uitgevoerd, worden opgeslagen en afgesloten.

 1. Navigeer naar de map met je setup.exe- en configuratiebestanden.
 2. Ter voorbereiding op de volgende stap moet je de naam van het configuratiebestand kopiëren voor het product dat je wilt installeren. Hiertoe klik je met de rechtermuisknop op het configuratiebestand, selecteer je Naam wijzigen en druk je op Ctrl+C om de bestandsnaam te kopiëren. Klik vervolgens ergens anders in de map om het configuratiebestand te deselecteren zonder de naam ervan te wijzigen.
 3. De volgende stappen moeten worden uitgevoerd met behulp van de Opdrachtprompt, een op tekst gebaseerde opdrachtregelinterface, die wordt uitgevoerd in Windows. Als je de opdrachtprompt wilt openen, houd je de Shift-toets ingedrukt, klik je met de rechtermuisknop ergens in de map met de setup.exe- en configuratiebestanden en selecteer je Opdrachtvenster hier openen.
  klik met de rechtermuisknop ergens in de map met de setup.exe- en configuratiebestanden en selecteer Opdrachtvenster hier openen.
 4. Typ het volgende in de opdrachtprompt, maar vervang "configuration.xml" met de naam van het configuratiebestand dat je hebt gekopieerd, door met de rechtermuisknop te klikken en Plakken te selecteren binnen de opdrachtprompt:
  • setup /download configuration.xml
  • Bij het plakken van de naam van het configuratiebestand, moet je .xml toevoegen als dat er nog niet staat.
  Typ de informatie van het configuratiebestand in de opdrachtprompt
 5. Het lijkt alsof er niets gebeurt, maar je product wordt op de achtergrond gedownload. De download zal een groot bestand zijn en het kan even duren voordat het is voltooid. Zodra het downloaden is voltooid, keer je terug naar de opdrachtprompt.
 6. Wanneer het downloaden is voltooid, kun je het product installeren. Typ het volgende in de opdrachtprompt, maar vervang "configuration.xml" met de naam van het configuratiebestand dat je hebt gekopieerd door met de rechtermuisknop te klikken en Plakken te selecteren:
  • setup /configure configuration.xml
  • Nogmaals, zorg ervoor dat de naam van het configuratiebestand eindigt met .xml
 7. Wanneer je installatie is voltooid, keer je terug naar de opdrachtprompt. Sluit de opdrachtprompt en ga terug naar het bureaublad. Je Office 2019-producten worden geïnstalleerd en gereed zijn voor gebruik.

Als je je installatie wilt aanpassen of meer gedetailleerde instructies nodig hebt, kun je Microsofts Office 2019 Implementatiehandleiding voor IT-professionals raadplegen.

macOS download en installatie-instructies voor Office 2019

Voor Office 2019-producten voor Mac kun je de Office-installatiebestanden niet rechtstreeks van het VLSC downloaden. In plaats daarvan moet je een activeringstool van het VLSC downloaden met de naam Volumelicentie (VL) Serializer en de Office-installatiebestanden van Microsoft vervolgens afzonderlijk downloaden via het CDN (Office Content Delivery Network).

De instructies voor het uitvoeren van al deze stappen voor elk Office 2019-product voor Mac vind je in het VLSC onder het tabblad Downloads and Keys. We voegen diezelfde instructies met meer details hier toe voor organisaties die meer ondersteuning nodig hebben.

Stap één: registreer je bij het VLSC en accepteer de Softwareovereenkomst

Registreer je eerst bij het VLSC als je dit nog niet hebt gedaan en accepteer de softwarelicentieovereenkomst voor de aangevraagde Office 2019-producten door alleen stap één en twee van onze VLSC-snelstartgids te voltooien.

Stap twee: download en installeer de Volumelicentie Serializer

 1. Meld je aan bij het VLSC.
 2. Selecteer het tabblad Downloads and Keys.
 3. Zoek je Office 2019-product voor Mac in de lijst en klik op de Downloadlink.
 4. Klik onderin het venster op Doorgaan.
 5. Klik op het downloadpictogram (cirkel met een neerwaartse pijl) om het .iso-bestand van de Volumelicentie Serializer te downloaden.
 6. Zodra het downloaden is voltooid, open je het .iso-bestand om het Volumelicentie Serializer-pakket uit te pakken.
 7. Voer het Volumelicentie Serializer-pakketbestand uit op elke computer waarop je een Office 2019-product voor Mac met volumelicentie gaat installeren.

Als je meer dan één soort Office 2019-product voor Mac hebt aangevraagd, herhaal je dit proces voor elk product.

We adviseren om de Volumelicentie Serializer uit te voeren voordat je je Office 2019-producten voor Mac in de volgende stap installeert, maar als je wilt, kun je de Serializer ook achteraf uitvoeren.

Stap drie: download en installeer je producten

De downloadlinks voor het verkrijgen van je Office 2019-producten voor Mac van de Office CDN, moeten worden opgenomen in de tekstinstructies die verschijnen als je op de Downloadlink klikt voor elk product in de VLSC.

Je kunt de downloadlinks voor de Office 2019-suite en individuele toepassingen echter ook rechtstreeks bij Microsoft vinden.

Voor de Office 2019-suite voor Mac kun je kiezen of je wilt dat de download wel of geen Microsoft Teams (het communicatieplatform van Microsoft) bevat. Nadat je het installatiepakket hebt gedownload, open je het en volg je de instructies om je product te installeren.

Als je je installatie wilt aanpassen of meer gedetailleerde instructies nodig hebt, kun je Microsofts Office voor Mac Implementatiehandleiding voor IT-professionals raadplegen.

SOCIALware heeft al ...

15.600

geregistreerde VZWs

180.000.000 €

besparing gerealiseerd door de vzw’s

595.000

producten verdeeld