20.11.2018

Wat is 'Workplace by Facebook' en hoe kan je het gratis gebruiken voor je organisatie?'

article_fb_workplace.png

Wist je dat ?

Wist je dat Facebook in 2016 een nieuw samenwerkings- en communicatieplatform lanceerde dat is ontworpen om teamwerk te optimaliseren ?
Het heet Workplace en is een aparte applicatie van de door Facebook gecreëerde persoonlijke accounts om teams te helpen te communiceren via chat, video-oproepen te maken, updates te ontvangen in een nieuwsfeed zoals Facebook en documenten te delen in een veilige, privé online ruimte.

Vanaf nu kunnen wereldwijd maar ook in België de SOCIALware gevalideerde non-profitorganisaties gratis Facebook Workplace Premium krijgen in plaats van de $3 per maand.

 

Hoe kan Workplace Premium van nut voor ons zijn?

Je kan je interne communicatie op een eenvoudige manier en met een vertrouwde interface (die van Facebook) beheren en teamwork vereenvoudigen via gedeelde agenda's, video-oproepen en onbeperkte opslagruimte. Met de Premium-versie kan je Workplace ook integreren met andere applicaties zoals GSuite, Dropbox of Microsoft Azure, zodat je vanuit één applicatie toegang hebt tot al je bronnen. Als je geavanceerde aanpassingen nodig hebt, kun je met de Premium-versie API's of bots voor je team ontwikkelen.

 

Hoe gebruik je Workplace in jouw organisatie

Met Workplace kun je binnen je organisatie groepen maken, live video streamen, chatfuncties gebruiken (inclusief groepschat) en meer. Je hebt onbeperkte opslagruimte voor bestanden en video's en een oneindig aantal groepen voor projecten creëren, zelfs tussen verschillende organisaties. Bovendien werken tags en meldingen op dezelfde manier als Facebook. Het is daarom eenvoudig om mensen te waarschuwen wanneer een onderwerp of gesprek hun aandacht vereist.

Ga voor een volledige lijst met functies naar de pagina Prijzen en functies van Workplace. Kijk ook eens naar de pagina Workplace for Good – Je zult ontdekken hoe Workplace jouw organisatie kan helpen.

 

Starten

Het gratis verkrijgen van Workplace Premium voor non-profitorganisatie is eenvoudig. Ga naar de pagina Workplace for Good: Je wordt door het registratieproces geleid door het e-mailadres in te voeren.  Achter de schermen wordt dan de validatie van je organisatie bij SOCIALware geverifieerd. Volg de stappen en je kunt Workplace snel gaan gebruiken met je team !

 

Andere bronnen: Workplace for Good

Facebook biedt ook een exclusief webinar aan dat is ontworpen voor non-profitorganisaties en educatieve organisaties. Het Workplace for Good-team geeft je een overzicht van Workplace en de belangrijkste functies. Ze tonen je de belangrijkste gebruiksmethoden en een case study over hoe andere organisaties Workplace gebruiken. Ook zal er ruimte zijn voor vragen.

 

ONTDEK WORKPLACE

 

 

ARTIKEL van het Charity Digital News : How one charity engages staff with Facebook’s Workplace

SOCIALware heeft al ...

15.500

geregistreerde VZWs

160.000.000 €

besparing gerealiseerd door de vzw’s

590.000

producten verdeeld