30.07.2019

Cijfers: De mate van digitalisering van verenigingen in België

carl-heyerdahl-KE0nC8-58MQ-unsplash_small.jpg

 

Waarom de resultaten van deze studie niet gebruiken om die broodnodige investering te rechtvaardigen om uw IT-tools en -infrastructuur te upgraden?

De studie van de Koning Boudewijnstichting over de digitalisering van verenigingen in België werd net voor de zomer gepubliceerd en laat u toe om de maturiteit van uw organisatie te beoordelen.

De conclusie is voor ons in ieder geval duidelijk: de rol van onze non-profit, SOCIALware, blijft relevant. Slechts een minderheid van de verenigingen in België vindt dat ze voldoende gedigitaliseerd zijn. Ondanks ons 12-jarig bestaan en de inspanningen om geprivilegieerde toegang te bieden aan de verenigingen tot de meest gangbare software en producten, is er nog steeds werk aan de winkel. En, om eerlijk te zijn, ook wij kunnen onze digitalisering nog verbeteren!

Vind hier de samenvatting op de website van de Koning Boudewijnstichting en toegang tot de volledige studie

 

Gelijkaardige studies:

Link naar de resultaten van een heel gelijkaardige studie bij Engelse verenigingen (door Tech Trust, de SOCIALware van de UK) in het engels

Link naar de andere studie van de Koning Boudewijnstichting ivm verenigingen: Barometer van de Verenigingen (editie 2019)