19.12.2019

AdGrants door de experts zelf: training vrijdag 17 januari 2020

Google Adgrants eligibility.png

Google Digitaal Atelier wenst de Belgen de nodige kennis over Digitale Marketing bij te brengen via gratis workshops en persoonlijke coaching sessies.
De inzichten die jeverwerft tijdens deworkshops kunnen je helpen om nieuwe donateurs en vrijwilligers te bereiken, efficiënter te werk te gaan en het verhaal van je non-profit met nog meer mensen te kunnen delen.

Deze sessie gaat over een onderwerp dat ons allen boeit en we wellicht nog wel wat vragen over hebben: AdGrants 


Zoals als alle vroegere workshops is deze ook relatief eenvoudig te volgen zonder voorafgaande kennis.

 

De sessies is ook volledig gratis als jevoldoet aan twee eenvoudige voorwaarden:

1/ ingeschreven zijn bij SOCIALware (zodat je non-profit bij ons bekend is en je ook op de hoogte kan gehouden worden van andere nonprofit aanbiedingen, als je wil)

2/ ingeschreven zijn voor de sessie van je keuze met maximaal 2 deelnemers per organisatie (zodat wij het aantal aanwezigen op voorhand kennen) 

 

Wanneer ? Vrijdag 17 januari 2020 vanaf 9u30 tot 16u30
Waar ? 
Google Digitaal Atelier, BeCentral (aan het Centraal Station van Brussel)

 

PROGRAMMA

SESSIE 1
10u > 12u30 GOOGLE AD GRANTS FOR NON-PROFITS 

In deze sessie stellen we u het programma Google Ad Grants voor Non-Profits voor. We tonen u aan de hand van 3 basisstappen hoe u het Ad Grants budget van $10.000 / maand kan aanvragen. In een eerste stap bekijken we samen de voorwaarden waaraan u moet voldoen om de aanvraag te kunnen indienen. Daarna gaan we het registratieproces in detail bekijken, zodat u precies weet welke stappen u moet ondernemen. Als laatste stap gaan we dieper in op de mogelijke redenen van afkeuring en zelfs desactivering van uw account. U leert wat u hieraan kunt doen om de afkeuring en desactivering te voorkomen. Voor de praktische setup, het beheer en de optimalisatie van uw account, raden we u ten zeerste aan ook onze workshop  "Setup, Management en Optimalisatie van Google Ad Grants Accounts" te volgen

 

SESSIE 2
13u30 > 16u SETUP, MANAGEMENT EN OPTIMALISATIE VAN GOOGLE AD GRANTS ACCOUNTS

In deze sessie gaan we praktisch aan de slag met Google Ads voor Non-Profit organisaties. U leert goede zoekwoorden te selecteren die voldoende met uw missie te maken hebben. We tonen aan hoe u uw account kan structureren en  wervende advertentieteksten kunt schrijven. Het belang van advertentie-extensies en hoe u die concreet kan toevoegen, komen ook aan bod. Tot slot bespreken we enkele best-practices om uw account te optimaliseren en geactiveerd te houden. In het geval van desactivatie van uw account, komt u te weten welke stappen u kan ondernemen om het account terug in te dienen voor reactivatie. De sessie is heel praktisch - breng gerust uw eigen laptop mee -  en bevat slechts een klein deeltje theorie, o.a. over Advertentierangschikking en Kwaliteitsscore. Heeft u al een goedgekeurd Google Ad Grants budget voor uw account, maar heeft u nog praktische vragen rond het beheer en de optimalisatie van het account? Dan is deze sessie uitermate geschikt voor u. Ook non-profits die moeilijkheden ondervinden bij de laatste stap van het registratieproces, nl. het goedkeuren van het Google Ads account, kunnen in deze sessie terecht met hun vragen.

 

> INSCHRIJVEN <

 

(Deze training is ook voorzien in het frans op 24 januari 2020: programma)

 

 

______________